Ileostoomia – muutes oma kott

Sul oli vigastuse või haiguse seedetraktis ja vajas operatsiooni nimetatakse ileostoomia. Operatsioon muutnud oma keha läheb lahti jäätmed (väljaheide, roe või kaka).

Muuda oma kott iga 5 kuni 8 päeva. Kui teil on sügelus või lekke, muuta seda kohe.

Sind on higistamine rohkem kui tavaliselt kuuma ilmaga või kasutamise .; Sul on rasune nahk .; Teie väljaheites toodang on vesised kui tavaliselt.

Kasutage pehmet seepi, nagu elevandiluu, Kaitse, või Dial .; Ärge kasutage seepi, mis on parfüümi või kreemiga lisatakse see .; Vaata hoolikalt oma stoomi ja nahk ümber mis tahes muudatusi. Anna oma stoma täielikult kuivada enne ühendamist uue kott.

Peske käsi hästi ja kõik seadmed on valmis. Pane puhas paari meditsiinilised kindad.

Helistage oma tervishoiuteenuse osutaja kui

Kasutage stoma juhend erineva suuruse ja kujuga, kui sul on üks .; Või teha kuju oma stoma kohta paberile. Soovi korral saab lõigata oma joonistus ja hoidke seda kuni oma stoma veendumaks, et see on õige suuruse ja kujuga. Servad avamine peaks olema lähedane stoomi, kuid nad ei tohiks puudutada stoma ise.

Kui stoma on võrdne või madalam tase nahka, või kui nahk ümber stoomi on ebaühtlane, kasutades pasta aitab pitsat parem .; Nahk ümber stoomi peab olema kuiv ja sile. Seal ei tohiks kortsude nahka ümber stoomi.

Hoia oma kätt tasku ja barjääri umbes 30 sekundit pärast see jõuab. See aitab pitsat parem .; Küsige pakkuja umbes lindi ümber koti külgede või vahvel aidata pitsat neid paremini.

Teie stoma on turse ja on enam kui pool tolli suurem kui tavaline .; Teie stoma on tõmmates, naha alla tasandil .; Teie stoma veritseb rohkem kui tavaline .; Teie stoma on muutunud lilla, must või valge .; Teie stoma lekib sageli .; Teie stoma ei tundu sobivat samuti nagu enne .; Sul on muuta seadet iga päev või kaks .; Sul on nahalööve või naha ümber stoomi on toores .; Sul on eritis stoma et haiseb .; Teie nahk ümber stoomi surub välja .; Sul on mingeid valus nahal ümber stoomi .; Sul on mingeid märke on dehüdreeritud (ei ole piisavalt vett kehas). Mõned märgid on suukuivus, urineerimisel harvemini ja peapööritus või nõrk .; Sul on kõhulahtisus, mis ei kao.