labürintiit

Labürintiit on ärritust ja paistetust sisekõrva. See võib põhjustada peapööritust ja kuulmislangus.

Joomine suurtes kogustes alkoholi; väsimus; Ajalugu allergiad; Viimased viiruse haigus, hingamisteede infektsioon, või kõrvapõletik; Suitsetamine; stress; Kasutades teatud retsepti või nonprescription ravimid (nt aspiriin)

Tunne nagu te ketramine, isegi kui oled ikka (vertiigo); Su silmad liiguvad oma, mistõttu on raske keskenduda neile; peapööritus; Kuulmiskahjustus ühest kõrvast; Kaotus tasakaalu, siis võib langeda ühe külje poole; Iiveldus ja oksendamine; Helina ja muude helide kõrvus (tinnitus)

Labürintiit tavaliselt viiruse poolt põhjustatud ja mõnikord bakteritest. Võttes külmetus või gripp võivad vallandada seisukorras. Harvemini kõrvapõletik võib viia labürintiit. Muud põhjused hõlmavad allergia või teatud ravimeid, mis on halb sisekõrva.

Arst võib teile füüsilise eksamiga. Sul võib olla ka katsed närvisüsteemi (neuroloogiline).

Labürintiit tavaliselt kaob mõne nädala jooksul. Ravi võib aidata vähendada peapööritus ja muud sümptomid. Ravimid, mis võivad aidata hulka

Tunne nagu te ketramine, isegi kui oled ikka (vertiigo); Su silmad liiguvad oma, mistõttu on raske keskenduda neile; peapööritus; Kuulmiskahjustus ühest kõrvast; Kaotus tasakaalu, siis võib langeda ühe külje poole; Iiveldus ja oksendamine; Helina ja muude helide kõrvus (tinnitus)

EEG; Electronystagmography ja soojenemine ja jahutussüsteemi sisekõrva õhu või vee testida silma refleksid (kalorite stimuleerimine); Head kompuutertomograafia; Kuulmistestid (audiology / audiometry); MRI pea

Helistage oma tervishoiuteenuse osutaja kui

antihistamiinikumid; Reguleerivad ravimid iiveldus ja oksendamine, nagu prochlorperazine (Compazine); Ravimeid leevendada peapööritust, nagu meklisiin (Bonine, Dramamine või Antivert) või Skopolamiini (Transderm-Scop); Rahustid, nagu diasepaam (Valium); Steroidid (prednisoloon); viirusevastaseid aineid

Jää ikka ja puhata .; Vältige järske liigutusi või positsiooni muutused .; Aeglaselt tegevust taasalustada. Sa vajad abi kõndimine, kui te kaotate oma tasakaalu haigushoogude ajal .; Vältida ereda valguse, TV ja lugemise ajal rünnakuid. Puhka ajal raske episoode, ja aeglaselt suurendada oma tegevuse .; Küsi oma tervishoiuteenuse osutaja saldo ravi. See võib aidata, kui iiveldus ja oksendamine on möödas.

Ei ole teada, kuidas hoida ära labürintiit.

sõidu; Käsitsema masinaid; ronimine

Kui teil on raske oksendamine, siis võib haiglasse .; Raske sümptomid kaovad tavaliselt ühe nädala jooksul .; Enamus inimesi on täiesti parem jooksul 2-3 kuud .; Vanemad inimesed on tõenäolisem, et olla pearinglus, mis kestab kauem.

Kui teil on raske oksendamine, siis võib haiglasse .; Raske sümptomid kaovad tavaliselt ühe nädala jooksul .; Enamus inimesi on täiesti parem jooksul 2-3 kuud .; Vanemad inimesed on tõenäolisem, et olla pearinglus, mis kestab kauem.

Võite vigastada ennast või teisi käigus rünnakuid peapööritus; Kuulmiskahjustusi (harv)

Võite vigastada ennast või teisi käigus rünnakuid peapööritus; Kuulmiskahjustusi (harv)

Sul on uimasus, pearinglus, tasakaalu kaotamine või muid sümptomeid labürintiit; Olete kuulmislangus

krambid; Kahekordne nägemine; minestamine; Oksendamine palju; Segane kõne; Vertigo, mis tekib palavik üle 101 kraadi Fahrenheiti järgi; Nõrkus või halvatus