Jalgade või jala amputatsioon

Jalgade või jala amputatsioon on eemaldamine jalg, jala või varbad kehast. Need kehaosad on kutsutud jäsemetele. Amputeeritakse on teha kas operatsioon või need tekivad õnnetuse või trauma keha.

Riskid iga operatsioon on

Raske trauma jäseme põhjustanud õnnetus; Kehv verevarustus jäsemetes; Infektsioonid, mis ei lähe ära või muutuvad hullemaks ja ei saa kontrollida või terveks; Kasvajad alajäseme; Raskeid põletushaavu või raske külmumist; Haavad, mis ei parane; Kaotus funktsioon jäsemel

Verehüübed jalad, mis võivad liikuda kopsudesse; Hingamisprobleemid; Verejooks

Põhjused, millel on amputatsioon alajäseme on

Kui teie amputatsioon on planeeritud, siis palutakse teha teatud asju valmistada seda. Rääkige oma arstiga

Lõpuks oma jala (jääk jäseme) on riietus- ja side, mis jääb 3 või enam päeva. Teil võib olla valu esimestel päevadel. Sul on võimalik võtta valuvaigisteid, kui neid vajate.

Teie taastumine ja võimet toimida pärast amputatsiooni sõltub paljudest asjadest. Mõned neist on põhjus amputatsioon, kas teil on diabeet või halb verevarustus ja vanusest. Enamik inimesi saab veel aktiivne järgmine amputatsioon.

Tunne, et jäse on endiselt olemas. Seda nimetatakse fantoom tunne. Vahel see tunne võib olla valulik. Seda nimetatakse fantoomvalu .; Ühine lähim osa, mis on amputeeritud kaotab oma valikut algatusel, mistõttu on raske liikuda. Seda nimetatakse ühiselt kontraktuurideni .; Nakatumine naha või luu .; Amputatsiooni haava ei parane korralikult.

Mis ravimeid te võtate, isegi ravimeid, toidulisandeid või maitsetaimi saab osta ilma retseptita; Kui olete joonud palju alkoholi

Kava, mis aitavad teil vaja, kui sa tuled haiglast koju .; Korraldada pereliige, sõber või naaber teid aidata. Või küsida oma teenusepakkujalt abi planeerimine home health aide tulla koju .; Veenduge, et teie vannitoa ja ülejäänud maja on teie jaoks ohutu liikuda. Näiteks eemaldada käiguteedel nagu visata vaibad .; Veenduge, et teil oleks võimalik saada ja sealt koju ohutult.

Kasutage ratastooli või käija; Venita lihaseid muutes selle tugevamaks; Tugevdada oma käed ja jalad; Alustada jalgsi kõndimine abi ja rööbaspuud; Alusta liigub ümber voodi ja toolile oma palatis; Hoidke oma liigesed mobiil; Istu või lama erinevatesse asenditesse, et hoida oma liigeseid muutumist jäik; Kontroll turse ümbrus oma amputatsioon; Korralikult panna kaalu oma järelejäänud osa. Teile öeldakse, kui palju kaalu panna oma järelejäänud osa. Sa ei pruugi olla lubatud panna kaalu oma järelejäänud osa, kuni see on täielikult paranenud.