lihasbiopsia

Lihasbiopsia on eemaldamine tükikese lihaskoe tutvumiseks.

Ei ole erilisi ettevalmistamisel on tavaliselt vaja. Kui teil on anesteesia, järgige juhiseid ei söö ega juua midagi enne testi.

Haiguste sidekoe ja veresoonte (nagu nodoosne polüartriit); Infektsioonid mis mõjutavad lihaseid (nagu Trihhinoosi või toksoplasmoosi); Lihaskahjustused nagu lihasdüstroofia või kaasasündinud müopaatia; Metaboolne vead lihaste

Atroofia (lihasmassi kadu); dermatomüsiit; Duchenne’i lihasdüstroofia; Põletik lihaste; Lihasdüstroofia; Müopaatilised muutusi (hävitamine lihasesse); Nekroosi (koesurma) lihase; Nekrootiline vaskuliit; Traumaatiline lihaste kahjustus; polümüoosiit

Seda protseduuri tehakse tavaliselt kui olete ärkvel. Tervishoiuteenuse osutaja kohaldab nüristava meditsiinis (kohalik tuimestus), et biopsia piirkond.

Ajal biopsia, on harilikult vähe või üldse mitte ebamugavust. Võite tunda survet või vedur.

Lihasbiopsia võib teha kindlaks või tuvastada

Tavaline tulemus tähendab lihas on normaalne.

Lihasbiopsia aitab diagnoosida järgmisi tingimusi

Becker lihasdüstroofia; Charcot-Marie-Tooth haigus (kaasasündinud); Ühine perionaalnärvi häire; Eosinofiilne fasciitis; Facioscapulohumeral lihasdüstroofia (Landouzy-Dejerine); Perekondlik perioodiline paralüüs; Friedreichi ataksia; Reumaatiline polürnüalgia; Senile kardiaalamüloid; Thyrotoxic perioodiline paralüüs

Verejooks; verevalumite Kahju, et lihasmassi või muude kudede valdkonnas (väga harv); Nakkus (väike risk igal ajal naha katki)

Riskid on väike, kuid võib hõlmata