lihasvalu

Lihaste valud on levinud ja võib olla seotud rohkem kui 1 lihasesse. Lihasvalu ka võib hõlmata kõõlused ja pealispinda. Fascia on pehmed koed, mis ühendavad lihased, luud, ja organid.

Kõige levinumad põhjused lihaste valud on

Vigastuse või trauma, sealhulgas nihestused ja venitused; Liig: kasutades lihaste liiga palju, liiga kiiresti enne soojeneb või liiga sageli; Tension või stress

Teatud ravimite, sealhulgas ACE inhibiitorid vererõhku, kokaiin ja statiinid kolesterooli; dermatomüsiit; Elektrolüütide tasakaalus, näiteks liiga vähe kaaliumi või kaltsiumi; fibromüalgia; Infektsioonid, sealhulgas gripp, puukborrelioosi, malaaria, lihaste mädanik, poliomüeliidi, Rocky Mountain märkas palavik, Trihhinoosi (ümarusside); lupus; Reumaatiline polürnüalgia; polümüoosiit; rabdomüolüüs

Lihasvalu on kõige sagedamini seotud pingeid, liig, või lihaste vigastuste kasutamise või füüsiliselt raske töö. Valu kipub hõlma konkreetseid lihaseid ja algab ajal või vahetult pärast tegevuse. Sageli on selge, millised aktiivsus põhjustab valu.

Lihaste valu liig või vigastus, andke kahjustatud kehaosa ja võtta paratsetamooli või ibuprofeeni. Täida jääl esimese 24 kuni 72 tunni jooksul pärast vigastust vähendada valu ja põletikku. Pärast seda, soojuse sageli tundub rohkem rahustav.

Helistage oma tervishoiuteenuse osutaja kui

Teie tervishoiuteenuse osutaja täidab füüsilise läbivaatuse ja küsida küsimusi oma lihasvalu, nagu

Venita enne ja pärast trenni .; Soojendage enne treeningu algust ja jahtuda hiljem .; Joo palju vedelikku enne, selle ajal ja pärast treeningut .; Kui töötate samas asendis suurema osa päevast (nagu istub arvuti), venitada vähemalt iga tunni tagant.

Teie lihasvalu kestab kauem kui 3 päeva .; Sul on raske, seletamatu valu .; Sul on igast infektsioonile, nagu paistetust või punetust ümber pakkumise lihaste .; Sul on vereringehäired ala, kus sa pead lihaseid valud (nt jalad) .; Sul on puugi hammustuse või lööve .; Teie lihasvalu seostatakse alustades või muutmata annused ravim, nagu statiini.

Sul on äkiline kaalutõus, vedelikupeetus, või olete urineerimise vähenemine .; Olete hingeldus või allaneelamisraskustega .; Sul on lihasnõrkus või ei saa liikuda ükskõik kehaosa .; Sa oksendamine, või on väga kange kael või kõrge palavik.

Millal see algab? Kui kaua see kestab?; Kus see täpselt? Kas see on kogu või ainult teatud valdkonnas ?; Kas see on alati samas kohas ?; Mis teeb selle paremaks või halvemaks ?; Kas muud sümptomid samal ajal, nagu liigesevalu, palavik, oksendamine, nõrkus, halb enesetunne (üldine ebamugavustunne või nõrkus) või raskusi kasutada kahjustatud lihaste ?; Kas mustri lihasvalu ?; Oled sa mingeid uusi ravimeid viimasel ajal?

Vereanalüüs (CBC); Muud vereanalüüse, et vaadata lihaste ensüümide (kreatiinkinaasi) ja võib-test Lyme’i tõbi või Sidekoehäirete