Palliatiivne ravi – juhtimisel valu

End of life – valu vaigistamine; Hooldushaigla – valu vaigistamine

Esiteks, teie arst või õde teada

Mis põhjustab valu; Kui palju valu sul on; Mis teie valu tunne; Mis teeb valu hullemaks; Mis teeb valu parem; Kui teil on valu

Mõeldes midagi, et sa ei mõtle valu, nagu mängides mängu või telekat; Keha ja vaimu ravimeetodid nagu sügav hingamine, lõõgastav või meditatsiooni; Jääpakkide, küte padjad, biofeedback, nõelravi, või massaaži

Palliatiivne ravi aitab inimestel tõsiseid haigusi end paremini. Üks probleemidest tõsine haigus võib põhjustada on valu. Keegi ei saa sind vaatan ja tean, kui palju valu sul on. Ainult sina võid tunda ja kirjeldada oma valu.

On palju ravi valu. Milline ravi on teie jaoks parim, sõltub põhjuse ja oma valu. Mitmed ravi võib kasutada samal ajal parima valu. Need sisaldavad

Mõista oma ravimeid, kui palju võtta ja kui võtta neid.

Helistage oma arstile, kui teie valu ei ole hästi kontrollitud või kui teil on kõrvaltoimed oma valu ravi.

Acetaminophen (Tylenol); Mittesteroidsed põletikuvastased ravimid (NSAID) nagu aspiriin, naprokseen (Aleve) ja ibuprofeen (Advil, Motrin), diklofenak; Narkootiliste- või opioidid, nagu kodeiin, morfiin, oksükodoon, või fentanüüli; Ravimid, mis töötavad närvidele, nagu gabapentiin ja karbamasepiin

Ärge kasutage vähem või rohkem ravimit kui ette .; Ärge võtke oma ravimid sagedamini .; Kui te olete mõelnud ravimit ei kasutanud, rääkige oma arstiga. Teil võib tekkida vajadus kasutada väiksemat annust aja jooksul enne saate peatada ohutult.

Kui ravimit võtate, ei vabasta valu, erinev võib aidata .; Kõrvaltoimed, nagu unisus, võivad paremaks ajas .; Teised kõrvaltoimed, nagu raske kuiv väljaheide, mida saab ravida.