Piim-leelise sündroomi

Piim-leelise sündroom on seisund, kus on kõrge kaltsiumi organismis (hüperkaltseemia). See nihutab organismi happe / aluse tasakaal poole aluseline (metaboolne alkaloos). Selle tulemusena ei saa olla häirunud neerufunktsioon.

Alguses tingimus on tavaliselt mingeid sümptomeid (asümptomaatiline). Kui sümptomid ei esine, nad võivad sisaldada

Tagasi, keha keskosa ja seljavalu neerude piirkonnas (seotud neerukivid); Segadus, kummaline käitumine; Kõhukinnisus; Depressioon; Liigne urineerimine; väsimus; Südame rütmihäirete (arütmia); Iiveldus või oksendamine; Muud probleemid, mis võivad kaasneda neerupuudulikkus

Röntgen; Kompuutertomograafia; Ultraheli

Piim-leelise sündroomi peaaegu alati põhjustatud võttes liiga palju kaltsiumilisandid, tavaliselt kujul kaltsiumkarbonaadist. Kaltsiumkarbonaat on levinud kaltsiumi. Sageli on võetud, et vältida või ravida luu hõrenemine (osteoporoos). Kaltsiumkarbonaat on ka koostisosana leitud antatsiidid (nagu Tums).

Lubjakihid koes neeru (nefrokaltsinoos) võib märgata

Raviks vähendada või kõrvaldada kaltsiumipreparaatide ja antatsiidid, mis sisaldavad kaltsiumi. D-vitamiini on vaja ka vähendada või lõpetada.

See seisund on sageli mööduv, kui neerufunktsioon on endiselt normaalne. Raske pikaajaline juhtudel võib viia püsiva neerupuudulikkus dialüüsi vajava.

Kõige tavalisem tüsistuste

Elektrolüütide taset; Elektrokardiogramm (EKG); Neerufunktsiooni; Vere gaas; Kaltsiumi sisaldus veres

Katlakivi kudedes (calcinosis); Neerupuudulikkus; Neerukivid

Võtke ühendust oma arstiga, kui

Sa võta palju kaltsiumipreparaate või kasutad sageli antatsiidid, mis sisaldavad kaltsiumi, nagu Tums .; Teil on sümptomid, mis võib viidata neeruprobleemid.

Kui kasutate kaltsiumi sisaldavaid antatsiide sageli, rääkige oma arstile seedeprobleemid. Kui sa üritad vältida osteoporoosi, ei võta rohkem kui 1,5 grammi kaltsiumi päevas, kui on juhendanud arsti poole.