Macroglossia

Macroglossia on haigus, mille puhul keele on suurem kui normaalne.

Akromegaalia (kogunemisest liiga palju kasvuhormooni organismis); Beckwith-Wiedemanni sündroom (kasv häire, mis põhjustab suure kehaga, suur elundid ja muud sümptomid); Kaasasündinud hüpotüreoosi (vähenenud tootmine kilpnäärme hormooni); Suhkurtõbi (kõrge veresuhkru põhjustatud keha toodab liiga vähe või insuliini); Downi sündroom (extra koopia kromosoomi 21, mis põhjustab probleeme füüsilise ja vaimse töö); Lymphangioma või hemangioma (väärarenguid lümfisüsteemi või kogunemisest veresooned naha või siseorganeid); Mukopolüsahharidioos (rühm haigusi, mis põhjustavad suures koguses suhkrut koguneda organismi rakkude ja kudede); Esmane amüloidoosis (kogunemisest ebanormaalne valkude keha kudede ja elundite)

Macroglossia on tavaliselt põhjustatud tõusu summa koe keelele, aga mitte teiste kasvu, nagu kasvaja.